May we all have a vision now and then of a world where every neighbour is a friend

Gott nytt år! Läsare har jag inte, men kanske jag önskar mig själv detta i framtiden istället. Det hör ju lite till att skriva årsrecensioner på årets sista dag, och det är inte mitt fel att jag inte kom på det förrän en timme innan 2015. Nåväl, bättre sent än aldrig, och nu sitter jag och ser på den bästa filmen från 80-talet (Dirty Dancing), skrattar, och dricker drinkar med min allra bästa vän i hela universum – Anna! Tredje året i rad som vi tillbringar slutet at året tillsammans, och jag har inget att klaga på.

Mitt 2014 har inte varit det bästa av år, jag har lämnat vänner och blivit lämnad av vänner, mina föräldrar skilde sig, och jag hade mina första panikattacker. Men vad är poängen med att se de dåliga sakerna, då de bra sakerna är många flera?! Jag har fått många bättre, finare vänner (och jag tackar gudarna för att jag fick Nadia), jag kom in till skolan som var mitt enda alternativ, jag hade ingen panikattack efter sommarmånaderna. Jag trivs som handen i handsken i skolan, jag har träffat mina kusiner efter många, många år och jag har utvecklats som person till någon, som jag hoppas är, mycket bättre.

Jag läste böcker, jag blev vegetarian, jag blev mer utbildad, jag har färgat håret en färg jag drömt om hela mitt liv. Jag har rest, gymmat, skrivit, hållit tal, druckit, flyttat, gjort misstag, lärt mig. När det kommer till erfarenheter så tror jag att 2014 ligger i toppen, för aldrig skulle så mycket ha hänt som i år!

Så från oss två, till dig som läser, ha ett riktigt gott nytt år!

Screenshot 2014-12-31 23.12.38

Continue Reading

Bästa julen på många år

Även om dagen började med de dåliga nyheterna att Helena Bonham-Carter och Tim Burton har separerat, så blev dagen bara bättre och bättre! Men jag kan inte heller minnas en dag då jag skulle ha ätit så mycket som jag gjorde igår. Nu fortsätter jag på ämnet ”Årets i-landssvin”, och berättar om min fina julafton!

Nå, på morgonen tittade jag på den finaste julfilmen jag vet, Polarexpressen, medan jag spelade julspel och inte åt frukost; mammas råd, så att jag orkar äta middag två gånger. Utmaning mottagen, säger jag ju bara, men då jag kom till fammos var jag ändå redigt hungrig. Mellan ett och halv fyra tillbringade vi tid med far och farmor, jag och min storebror, men efter det åkte vi lyckligt hem och jag lade på SVT1 sekunder efter jag hade uteskorna från fötterna. Kalle Anka var underhållande som alltid, och som det barn jag är skrattade jag vid varje klyschigt skämt!

Julmiddag igen, med det goda sällskapet som bestod av mommo, storebror, och mamma, och det var mycket bättre den här gången! Möjligtvis för att denna middag var mer anpassad till mitt dietval, kanske för att jag var hungrigare än tidigare.

Sen öppnade vi julklappar och hade politiska diskussioner, det var riktigt fint. Men det som jag är mest nöjd med denna jul är att jag aldrig fått så bra julklappar som jag fick i år!

DSC_0038

DSC_0039

Här ser ni en selfiepinne (!!), serietidningar jag har väntat på länge, mina favoritfilmer på blu-ray (äntligen! Tack, älskade Anna ♥), och äntligen en ryggsäck som kommer kunna hålla alla mina saker! Också en jättefin kudde som jag fick av min moster som passar perfekt i min fåtölj.

Så jag hoppas att alla hade en fin julafton, och att ni får en ännu finare juldag! ♥♥♥

Continue Reading

2014 i selfies

Jag gjorde något liknande förra året, och nu då 2014 äntligen börjar dra sig mot sitt slut så tänker jag samla mina bästa selfies i de här inlägget! Och nu tolkar jag ju termen ’selfie’ väldigt löst, så egentligen är det väl bara de bilderna jag tycker är bäst av mig (och stackare som ställt sig bredvid mig).

year in selfies

Håret ändrar lite drastiskt, men här har vi mig med gamla vänner och nya, i alla rum som varit mina i år, och men de konstigaste blickarna jag kan forma. Året har inte varit det bästa, men i alla fall så har jag haft coolt hår.

Continue Reading

Årets första julklapp!

Christa kom på vackert besök idag för att äta mina peanut butter cups som jag bakade under tiden jag fick då jag slutade en och en halv timme tidigare än vanligt! Glad blir man då bästa sällskapet kommer, men ännu lyckligare blir man då hon kommer med den finaste och mest uttänkta presenten jag någonsin fått i hela mitt liv! Så, ni vet hur varje förnuftig unge väntade på sitt brev från Hogwarts; nå nu har jag fått min profetia!

DSC_0453

DSC_0464

DSC_0471

Tårögd blev jag, mycket riktigt. Tack älskling, det här gjorde hela min vecka så mycket bättre. ♥♥♥

Continue Reading
1 2 3 5