A drug is a drug no matter how weak

Rubriken syftar på att jag är otroligt förkyld och har ätit mer burana idag än jag antagligen borde ha. Saken är att jag också sträckte mina ljumskar då vi for på spinning med Nadia i söndags och det hjälper verkligen när jag går på denna väg som uppmuntrar självömkan. Men såklart har jag ändå gjort något idag, det är ju nämligen provvecka och till skillnad från igår så var dagens prov inte bara svårt men jag var också oförberedd. Saken är att jag blandade ihop engelskaprovets datum och kemiprovets och hade således inte läst på kemi, utan engelska. Nåväl, jag hade ju läst varje kemiläxa under hela kursen, så provet gick okej. Men efter att ha suttit en timme i ett klassrum som endast hade snörvlande sjuttonåringar i sig så fick jag nog, köpte lite choklad och hämtade paket från posten innan jag for hem.

Imorgon är det franskaprov på agendan och jag har studerat flera timmar. Jag älskar franska, men jag är faktiskt rätt dålig på det. Didactorkontot har dock fått väldigt mycket uppmärksamhet, och nu ser mitt skrivbord hemskt ut och jag är jättestressad.

Men dagen har inte bara varit dålig, då jag for för att köpa näsdukar på Citymarket så hittade jag en tiopack med Bilar-motiv! Bilar är fan den näst bästa Pixarfilmen (The Incredibles är bättre), så jag blev ju jätteglad.

DSC_0136

Continue Reading

Sushi is better than people

Julia är en riktigt fin vän för att hon bjöd mig på sushi då jag berättade hur mycket skolstress jag hade över provveckan. Jag blev nästan så rörd att jag började gråta, men jag höll mig den här gången! Men det är så roligt att tillbringa tid med henne, speciellt medan vi käkar den bästa maträtten någonsin. Efteråt spelade vi Harry Potter temat Trivial Pursuit hos min farmor innan vi for till Gloria för att äntligen se Big Hero 6 – på engelska dessutom! Måste säga att den filmen var skitbra, och det är den bästa Disney-filmen jag har sett på otroligt länge.

Och idag hade jag turen att faktiskt få mina edamamebönor.

DSC_0124

DSC_0128

DSC_0132

DSC_0133

Continue Reading

Naanbrödet är bästa brödet

Jag älskar att vara ensam hemma – inte för att jag gillar att vara separerad från mamma, men för att jag älskar att laga mat. Inte för att jag är duktig på den kulinariska konsten, men det är alltid roligt att försöka på nya saker. Speciellt nu då hushållet går utan kött är det speciellt kul att hitta nya recept att fucka upp. Så, jag har ett underbart naanbrödrecept och efter som att jag försöker vara en ordentlig bloggare så tänkte jag lägga upp det här!

Naanbröd (8 st)
8 dl vetemjöl (+ lite extra till kavling)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt (alt. annan naturell yoghurt, fast det blir inte lika bra tycker jag)
1 ägg
(1 vitlöksklyfta)
Olivolja
Flingsalt

Sätt ugnen på 250°. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd i vatten, yoghurt, ägg och eventuellt en pressad vitlöksklyfta. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Dela i 8 lika stora bitar och kavla ut till mycket tunna, ovala bröd – formen är inte så noga. Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, tills de fått fin färg. Pensla med olivolja och flingsalt direkt när du tar ut dem ur ugnen.

Fast idag lagade jag bara två så jag halverade hela receptet och gjorde dem lite större, men inte smakade de ju värre för det inte!

DSC_0115

DSC_0120

DSC_0121

DSC_0122

Jag må då säga, det bästa med att vara vegetarian är att man kan sätta ost PÅ ALLT.

Continue Reading

???????????????????

Jag har mitt tredje långmatteprov imorgon eftermiddag, och vad är det jag gör istället för att försöka förstå denna jävla trigonometri? Jag skriver om hur jag inte läser på mitt matteprov. Det är okej, bli inte rädda – jag har fotat min mapp åt er. Men i mitt försvar så har jag räknat, men de fem uppgifterna jag försökte öva mig med så blev inte rätt, jag gjorde det mänskliga – jag gav upp. Och om nån av er söker upp mig imorgon och säger att jag är svag – ni har absolut rätt och mitt nästa steg är att lägga mig ner på golvet och vänta på döden. Skämt åsido, man ska erkänna då man vet att man är otillräcklig.

DSC_0095

DSC_0103

Continue Reading