House of Cards

Äntligen börjar min favoritserie igen på Netflix! De släppte hela tredje säsongen i morse och jag har klämt in ett avsnitt här och ett avsnitt där idag mellan besök av storebror och datorbygg. YAAAS.

Continue Reading

Meryl Streep could play Batman and be the right choice

Idag har varit en slödag, och jag hatar slödagar. Det känns som att all motivation jag någonsin har haft kastades ut genom mitt sovrumsfönster då jag vaknade i morse och efter det har jag bara fått sämre och sämre hållning i datastolen. Fan vad jobbigt, men ibland ska man väl ha dessa dagar också; det är väl bara rätt positivt att få dem ur vägen under lovet. Dessutom, innan jag riktigt började min dag i morse så läste jag mig femtio sidor framåt i Brott och Straff, som jag läser till moddan, så dagen har inte varit helt utan mening. Men utom det har jag firat att Agent Carter finns på Netflix och att House of Cards börjar imorgon igen; jag har sett två Meryl Streep-filmer (The Iron Lady och Julie&Julia) och jag har spelat massor av sims. Och efter som att jag har så låg standard på min existens är inte ens detta en helt bortkastad dag – jag har ju solat mig i Meryl Streeps underbara skådespeleri.

Här kommer det lite arkivbilder från tider då allt inte var halt och halvmörkt och deprimerande.

DSC_0901-tile

Continue Reading

Sushidags med bästis

Bästis är ett dumt ord men det är ju det enda ordet det som går att beskriva Anna med så jag gör ett undantag. Och jag undrar om sushi börjar bli ett beroende för mig för att det är i stort sett det enda jag tänker på.

2015-02-24 12.51.26-2

Continue Reading

Oscarsgalan 2015

Det finns ett par saker som jag verkligen älskar här i världen, choklad och film. Gud, jag älskar att se på filmer, att analysera dem, att få gå in i en annan värld. För mig är det himmelriket, då borde inte Oscarsgalan vara årets händelse för mig? Ja, ända tills i år var det. Men nu inser jag att vi lever i ett samhälle som bara vill se vita människor lyckliga, och jag orkar inte längre.

I årets Oscarsgala var alla i kategorierna bästa Skådespelerska/skådespelare vita. I Best Picture, bara en film med icke-vite med; Selma. Det är ju nästan löjligt, efter som att Selma till och med behandlar ämnen som rasism och vit överhöghet men fokuserar på Martin Luther King Jr som blev mördad i 1969 men ändå, 46 år senare, behöver vi medborgarrättsrörelsen lika mycket som då. Och så kommer Sean Penn med skämt som Who gave this son of a bitch his Green Card? då han presenterar den andra mexikanen som någonsin har nominerats för bästa regi och det ändå inte ses som ett problem? Lol va.

tumblr_nk7buhgoze1qhzi2jo2_500

Visst är det roligt då de orkar nominera människor som faktiskt hör till majoriteten i världen (då man jämför vita med icke-vita, gissa vem som kommer ut på den svagare sidan) men bästa delen är ju såklart då Selma vinner en Oscar för en låt. Åh. Det… det var ju verkligen något. Och visserligen förtjänar Alejandro González Iñárritu Oscarn för Birdmans regi, men för fan var den där filmen så jävla bra att den förtjänade alla de andra fucking andra statyerna som kanske kunde gått till något mer originellt? Jag såg Birdman; den var inte bra.

Nå medan ni tycker jag överdriver kan ni lyssna på den Oscarsvinnande låten och läsa det här.

I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.

I have a dream today.

Continue Reading