A Brief History of Time

Nu har jag äntligen klarat av den! Läste klart den tidigare idag, och jag tror att det kanske är en av de bästa sakerna jag kommer göra i år. Som en stor beundrare av Stephen Hawking så känner jag mig nu mycket bättre som människa. Nu kan jag i alla fall försöka låtsas som att jag förstår vad vårt universum är.

Uppenbarligen finns det ju inte riktigt någon handling, bara kapitel efter kapitel som berättar om svarta hål, hur universumet kom till, och tidsresande. Det som jag var förvånad över då jag läste boken var hur lite ”vetenskapsprat” han egentligen använt, (såklart var det ju många förklaringar som ibland for över huvudet på mig, men jag skulle antagligen ha förstått dem bättre om jag lyssnat mer under Fysik 1) det var mest gissningsarbete. Han spekulerade mycket, tog till sina filosofiska sidor, och det var så roligt att läsa. Jag menar, vem är mer en vetenskapsman än Stephen Hawking? Men ändå tillbringade han massor av tid till att skämta och att gissa. Han förklarade hur inget egentligen är hugget i sten, och det finns lika mycket bevis för att en oändlig mängd med sköldpaddor ska hålla upp jorden som det finns bevis för att subatomära partikeln finns. Det var uppfriskande.

Continue Reading

Vild provvecka

Vad är egentligen bättre än provveckan? Så mycket tid att göra de sakerna man aldrig annars skulle göra – som att städa tangentbordet! Och städa all skrivbordslådor och sortera alla papper och damma halva huset. En sak som verkligen lyser upp i mitt liv är faktumet att allting är så mycket roligare än att läsa på prov, speciellt då det finns sjutusen kompendier och anteckningar och Powerpointar att gå igenom och det är torrt, frustrerande och inte lika roligt som att ligga på golvet och räkna dammpartiklarna.

DSC_0319

DSC_0321

DSC_0322

DSC_0331

Continue Reading

Hissaläsande över skype

Hissaläsande och hissaläsande, det går väl inte framåt men man måste väl hoppas på det bästa vid provet imorgon. Åtminstone har jag läst mig igenom alla kompendierna, och jag måste väl panikläsa mina anteckningar innan jag lägger mig och imorgon på bussen.

Skärmbild (2)

Continue Reading

Stora snyftningar kvävs inte av papper

Okej så Nadia har varit i Skottland i några dagar och hon kom hem nu i helgas och igår for jag på besök för att få en detaljerad presentation av hennes resa (ackompanjerad med bilder, jag förslog lite svag och stämningsfull musik att spela i bakgrunden men hon höll inte med om att det var en bra idé och jag är fortfarande sårad) men då jag kom dit blev jag inte endast bomberad av kramar men också choklad och SERIETIDNINGGGGGGG!!!!

Bakgrundshistorien är att jag för jättelänge sedan ventilerade åt henne i flera minuter om hur upprörd jag var/är över Marvels val att skjuta upp Black Panther-filmen bara för att göra en till Spidermanfilm (jag är trött på Spiderman, OKEJ); äntligen orkar de göra en film med en svart huvudkaraktär men istället väljer dom att förnya Spiderman för tredje gången på typ femton år. Känner man mig så är det verkligen imponerande att orka lyssna på mig så ofta som Nadia göra – och hon har inte klagat en enda gång ännu (bless you)

Så min älskade Nadia köpte Who is the Black Panther?och jag ville gråta. Hur omtänksam får man vara, jag förstår inte hur hon kunde komma ihåg mitt tal om det för det var verkligen länge sedan och i all ärlighet, jag tror inte att hon kunde bry sig mindre om serietidningar.

Dessutom gillar hon SpidermanContinue Reading
1 2 3 5