Firar valborg med mina nya bokyllor

jag är inte någon som orkar fira dagar som denna väldigt religiöst, jag är mer för att gå omkring på majtorg och göra narr av saker – men med det i bakhuvudet så har jag ju faktiskt fått mina nya bokhyllor och för mig är det tillräckligt med orsak att fira med nutella! som man ser är det för tillfället rätt tom, men nu har jag äntligen ordentligt med plats att börja köpa böcker sådär fanatiskt igen (tänker genast beställa efter böcker från adlibris). det är det som jag lever för – jag tar gärna kronan som årets i-landssvin.

Continue Reading

kan ju fan bli matbloggare

Nu känner jag äntligen att jag börjat repa mig från min idiotiska karaflunssa. Även om jag fortfarande äter värkmedicin och uttrycker mina känslor genom ett långt och ångestfyllt Tina Belcher-liknande läte, så har jag mer ork att stiga upp och göra saker. I och med det så jag har faktiskt ätit TVÅ gånger idag, och jag har städat mig själv. Och jag tänker räkna riskakor med avokado som mat och jag åt det båda gångerna idag och jag skäms inte för att jag andra gången kände för att ta en lite hoppfullt estetisk bild av skändligheten. Men det är faktiskt jättegott och jag tror att jag skulle klara mig igenom hela livet med att bara käka det här (även om det tydligen finns arsenik i riskakor, men jag är fortfarande här och om jag dör från att ha ätit för många riskakor så känns det som en ganska bra död).

DSC_0029

Annat än detta så har jag äntligen orkat börja sköta om min personliga hygien igen mellan avsnitt av Sex and the City. Jag tackar gudarna att ingen kommit och knackat på min dörr dessa sjukdagar, för att jag har bokstavligt sett ut som en gremlin som blivit matad efter midnatt. Men ja, jag har duschat och kom dessutom omkring till att sätta på min ansiktsmask från Lush igen, och även om den är ifrågasättbar till utseendet så doftar den som kladdkaka och chokladmuffins och annat trevligt, och den funkar så jävla bra.

DSC_0032

Nu måste jag dock gå och smälta det nya avsnittet av Agents of Shield som kom ut igår. Får jag bara säga att jag är glad över att Joss Whedon inte regisserar ens lite av den serien? För det är jag.

Continue Reading

Do you bite your thumb at us, sir?

Tyvärr så är jag väldigt sjuk i något som känns som karaflunssa. Förhoppningsvis så överlever jag, men tills jag vet det så är jag fast här ensam hemma medan mamma är i Pargas tills imorgon. Jag kan seriöst inte ta hand om mig själv, det är ganska konstigt efter som att jag vill leva ett hälsosamt liv men här sitter jag nu i mammas säng, värk från topp till tå och två riskakor som kommer vara det enda jag ätit sedan igår. Åtminstone har jag min sjukfilm på gång – Shakespeare in Love – och mitt återfunna Baby Lips, så världen är inte helt åt helvetet. Men nu ska jag fortsätta sköta om min enorma crush som jag har på Voldemorts lillebror.

Shakespeare in love

(Alltså ge mig en sekund att diskutera Joseph Fiennes, hur vågar han vara så vacker? Vafan liksom, jag gick inte med på det här. Sluta.)

Continue Reading

hur jävla svårt kan det vara att importera riktigt brown sugar

Oftast då jag och Nadia blir hungriga så slänger vi ihop makaroner, bönor, pesto och ost i en kastrull och rör om tills det ser ut som något Gordon Ramsay skulle gråta arga tårar över; men idag var vi så redo för något nytt att vi äventyrade på Jamie Olivers hemsida och blev inspirerade att laga Quesadillas med guacamole! Och hujedamej så gott det var. Visserligen ändrade vi lite grann på receptet efter som att det var lite dåligt med ingredienser, så våra quesadillas hade ost och kidneybönor istället, men det funkade jättebra i alla fall.

DSC_0003

DSC_0006

Sen blev det lite kul med bakning, sådär nära nattetid. Jag såg ett recept på tumblr för ett tag sedan, och det enda jag kunde tänka var att människor borde inte ha all denna makt. Enormt nutellafyllt chokladkex. Bilderna jag tog var verkligen inte så fagra som på hemsidan, men tro mig då jag säger att det smakar så som jag tänkt mig att Chris Evans smakar.

DSC_0017

DSC_0021

Continue Reading