Hejdå ettan

Idag var sista skoldagen för mig, imorgon bär det av till Lahtis på kusinens studentkaffe så jag missar själva skolavslutningen, och jag känner mig jätteledsen. Jag älskar att gå i skola, speciellt nu i gymnasiet, så nu då jag inte kommer fara tillbaka på några månader känns det väldigt melankoliskt. Men en bra sak med att få en paus är att nu kan jag ordentligt sortera min skolmapp! För nu kommer det inte in de sporadiska pappren och proven som ska in i detta fanskap. Jag är möjligtvis något av ett control freak, liksom, jag kan inte kontrollera miljöförändringar mer än jag redan gör, jag kan inte kontrollera Putin eller internaliserad sexism, men jag kan kontrollera min skolmapp.

DSC_0181

DSC_0185

DSC_0187

DSC_0189

Annars måste jag peka ut hur skitigt min favoritlärare spelar – fick denna lilla hjärtskärande hälsning bakom mitt engelskaprov och nu är jag inte bara i en ny existentiell kris men också rädd över att göra fel val i livet. (fastän vilket val som helst antagligen är fel)

DSC_0196

Continue Reading

We get by just fine here on minimum wage

Vet ni då man lyssnar på en låt man älskade för några år sedan, och det känns lite som att komma hem? Blev överfylld av den känslan då jag lyssnade mig igenom min gamla Rise Against-playlist som varit undangömd sedan sena 2013. Åtminstone den här låten är en som jag var helt besatt av, men som jag helt glömt bort och nu då jag lyssnar på den igen känner jag mig helt frälst.

Continue Reading

lotta och jag tänker ta över världen och inget kan stoppa oss

Idag blev det pizza med min underbart intelligente och vackra vän Lotta! Vi har inte haft en ordentlig och genomgående pratstund på väldigt länge, så det blev mångatimmarshäng på Pikku Quattro medan vi gick igenom samtalsämnen som om vi haft en checklista! Det kändes väldigt bra att få igenompratat massor om skolan och kursvalen korrigerade, och ändå lämna massor av tid till att debattera om Eurovision. Vi misstänkte lite innan vi började prata om Eurovision att vi kanske var samma person, men sedan kom det fram att Lotta gillar Måns Zelmerlöw och då var det helt uppenbart att vi är separata enheter. Som tur håller vi med till punkt och pricka om alla de stora, viktiga sakerna som politik och anti-vaccinerares inkompetens – så det har ingen större betydelse som bråkar om godis ibland.

DSC_0170

(på tal om folk som inte vaccinerar sina barn; då Lotta och jag leder landet kommer dessa människor att deklareras som olämpliga föräldrar och de kommer separeras från sina ungar, eller så måste de helt enkelt vaccinera dem)

Continue Reading
1 2 3 5