jag går hellre i skola

Nej men vad har vi här? Åter en installation i ”Kajsa är en sådan jävla nörd att hon borde inte tillåtas kring andra människor.” Vilken lycka!

Såhär på hösten på tvåan så börjar man angsta inför studentskrivningarna, och med tanke på att jag skriver finska som snarast på våren så känns som att jag måste ta ett ännu hårdare tag i mina studier. Vilket betyder att ta min skolgång vid kragen och strypa den tills ögonen ploppar ur ögonhålorna. Alltså, analt sortera in alla mina papper i mappar som inte längre endast finns för årskurserna men också för studentämnena, och nu ser min bokhylla ut som något ur det tråkigaste rummet i världen. Love it.

DSC_0264

Continue Reading

tjoflöjt

nu är jag tillbaka! ett litet hiatus ibland är bra för själen, säger vi.

det har således inte hänt mycket sedan senast, främst så har vi tagit oss igenom läsårets första period i Övis, vilket betyder att en provvecka just har avlagts. Och jag vill ju inte säga att jag kommer ut som en segrare, men kriterierna är väldigt annorlunda i jämförelse med IB så essäer och liknande skrivuppgifter blir mycket bättre på papper då jag inte har tusentals saker jag måste komma ihåg för att slippa igenom IB, för att jag går inte i IB längre!

annat än det har jag varit på skräckfilmsbio, jag har festat lite, jag har onlineshoppat propagandakläder, slösat bort massor av tid med Anna, tillbringat tid med mången vän, börjat med bilskoleteori, haft min sista finskakurs och min nästsista mattekurs, firat ettårsdag med nadia, varit på konstutställning, och jag har ätit en hel påse med Reese’s. Vi såg dessutom den besynnerliga händelsen med hunden om natten med min amerikan i lördags (och jag var väldigt förvånad hur välgjord den var gentemot boken) och jag har skrivit en tjugosexsidors essä i historia om den sexuella frigörelsen i USA under 60-talet.

Så händelserik i småsaker har min frånvaro varit! Och så snabbt klockan slår över midnatt så har nedräkningen i ensiffriga tal börjat tills jag ska till USA, och jag vibrerar av det i mitt skelett för jag har inte väntat på något så här hårt sedan jag sist var i New York.

DSC_0259

Continue Reading