Nog kan man dåka estniskt

Rymde från min georgrafilektion idag för att analysera Lottas (fantastiska) gallery walk om kvinnans position i Sovjetunionen! Hon läser Historia 9 på kurskontrakt den här perioden, så kursens innehåll är lite mer kreativt än annars, vilket jag tar fördel av då jag får gå runt ett bord och upplysas.
Sen övertalade jag min älskade Ananas att tillbringa tid med mig innan min nästsista bilskoleteorilektion, och vi for på sushi, vilket vi inte har gjort på evigheter. Vi diskuterade alla möjliga saker, bland annat Arrow-spoilers – klart man hänger med. Annat än det så känns det helt fantastiskt att endast ha en bilskoleteoritimme kvar, eftersom jag är rätt säker att jag har vridit mig i arga plågor hos Roine&Wikman sedan tiden innan Kristus. Så, att jag ska börja köra på måndag känns underbart frigörande. Nu hoppas vi bara att jag faktiskt får körkortet någon gång, och att jag inte behöver skriva teoriprovet flera gånger.

Nå, nu blir det att satsa på att få mina essäer skrivna så att vi kan fira Halloween som mästare imorgon med mina vänner.

Continue Reading

Om man kallar henne Christus så blir det ganska bibliskt och det kanske är ett plus, typ, i Jeppis?

Idag lekte jag IT-person till Christa och hjälpte henne sätta upp en sida på Facebook, eftersom hon är en av de kandidaterna för att bli Finlands Lucia i år och det hör ju tydligen lite till att marknadsföra sig själv på facebook. Det visste jag inte, men vi satt nu ett par timmar och satte ihop en liten sida åt henne som finns här, och alla ska gå och gilla den nu och sprida ryktet så att hon kan ta över världen, eller åtminstone Finland! Hon kommer vara ett ondskefull men rättvis ledare. Men om ni inte orkar ta den lilla omvägen via facebook så kan ni genast gå hit och rösta på henne. Så, hoppas ni röstar, för pengarna går till att hjälpa utsatta barnfamiljer i Finland, och jag anser personligen att det är ett väldigt fint ändamål. Dessutom är Christa en perfekt Lucia.
Continue Reading

Paranormal activity

Skräckfilmsbio är nog en av mina sämsta vanor, men jag skulle kunna argumentera att det är bättre än t.ex. heroin. Men det är ändå inte bra, och faktumet att Anna och jag har varit skräckfilmsberoende sedan vi var i mitten av lågstadiet och vi lärde oss att titta på filmer online är inte direkt receptet för en positiv framtid. Vi har ju tyvärr då också följt Paranormal Activity sedan vi var småttingar, och såklart då den nyaste är på bio så måste vi ju se den – och jag har sett många skräckfilmer på bio, okej, jag har sett jättemånga och de har alla varit olika, men Paranormal Activity: The Ghost Dimension var det läskigaste jag någonsin satt tid på.

Vi satt dessutom högst upp, så att inget skulle kunna hoppa på oss bakifrån (det finns ju en orsak till att vi fortfarande är vid liv, ständig vaksamhet) men det gjorde ju också att ljudet var extremhögt och det skakade mer än i mitten av salen, och i en film som existerar för att få så många att skita på sig på en så kort tid som möjligt är det inte precis optimalt att veta exakt varje sak som är på gång. Men som tur är ju varje Paranormal activity uppbyggt på precis samma sätt, så vi visste ju var som var på kommande och vad vi hade att vänta oss. Så vi överlevde.

Då hjälpte det ju inte att då jag kom hem mitt i natten och skulle låsa upp dörren så fick jag lite paranormal activity i mitt eget vardagsliv, för det fanns en fucking spindel där som väntade på mig. Spindlar är fan inte naturliga. Where is the chill?

Continue Reading

Star WarsJag är ju lite av en problemnörd, eller åtminstone var jag det innan – jag kollade ju Star Wars för första gången i fredags med Lotta. Vilken nörd har inte sett Star Wars? Den här nörden. Men nu har en ny värld öppnats för mig tack vare Lotta och min värld har nu börjat om. Dessutom såg vi på trailern till sjuan som kommer ut i december, och jag vill ju inte säga att jag grät, men nu har jag ju hintat till det så vi vet alla hur det gick.

Nå, vi tittade på fyran, femman och sexan, i ett streck, och det var väldigt intensivt. Jag fick dessutom kramp i mitt ben vid ett tillfälle och jag bad om döden för att Star Wars är väldigt stressigt. Men jag överlevde väl, och levde därmed till att dö under slutet av sexan. Haha.

Så nu kommer mitt liv antagligen att bestå av mest Star Wars memes.

Continue Reading
1 2 3 7