I’m lost, I said though I knew she was sleeping

IMG_5213-horz

Nåja! Igår for vi på årets första nattsim! Svinkallt var det, men rätt så roligt ändå. Vi bestämde det ganska spontant, men det är väl det enda sättet för att egentligen hoppa i femgradigt vatten. Vi körde i alla fall till Carpella vide halvelvatiden igår kväll medan vi lyssnade på Jetta’s I’d love to change the world om och om igen. Det var nice. Sen blev det massor av ostbollar och en marvellegofilm.

Continue Reading

wine slushies

igår gjorde jag många saker som var roliga, men innan jag går djupare in på dem ska jag berätta om något som har förändrat mitt liv, nämligen vinslushies. Jag är ju inte precis ett enormt fan av vin, jag kanske inte har druckit tillräckligt av det än? men i vilket fall som helst googlade jag omkring för att hitta lite somriga drinkar att testa, och så hittade jag vinslushies. Att få i mig vin genom att förvandla det till det barnsligaste som finns? Perfekt. Jag hade en extra flaska rosévin från Paris och lite bär, och jag tänkte yolo.

Allt som behövs är då en mixer, en vinflaska och ca 1 cup med bär, och det är ungefär 227 gram. Eller på måfå, I’m not the boss of you.

DSC_0020

Sen kommer det roliga, att bara blanda allt och mixa tills det blir till en puréliknande substans. Häll purén i en sil för att separera vätskan från bärresterna och häll sedan den rena vätskan i en pajform.

DSC_0054

DSC_0073

DSC_0077

DSC_0081

DSC_0082

DSC_0084

sen är det bara att sätta pajformen i frysen (vilket är svårare än det verkar). med ungefär en halvtimmens mellanrum ska man kolla den och röra om i formen med en gaffel tills det blir till slushiekonsistens. här finns det inga exakta regler, men tre gånger verkade ganska passligt. men eftersom alkohol inte fryser lika lätt som andra drycker är det inte direkt något att oroa sig över – vi for iväg på nattsim som räckte två och en halvtimme då det inte blev omrört en enda gång men det blev ändå riktigt bra.

Då det är klart är det bara att ta fram formen, skrapa upp allt ordentligt från kanterna och sedan fördela det i glas! det ar riktigt gott, och jag kan definitivt tänka mig att det är underbart att ha då det är skitvarmt och man vill ha något kallt men också vara vuxen.

DSC_0088

DSC_0124

DSC_0131

Continue Reading

you have your definition of a hero and I have mine — and mine includes being a lot more aware

Om vi hänger i samma kretsar har ni säkert hört om den senaste chockern i Nick Spencers Captain America-serie. Nämligen:

captain-america-hydra-agent

Det finns många orsaker till att jag, tillsammans med stora delar av fanbasen, är upprörda över detta. För det första, hävdar Spencer att Captain America alltid varit del av Hydra, och för det andra är det här otroligt respektlöst och jag är irrationellt, men ändå inte, ledsen. Steve Rogers var skapad av Joe Simon och Jack Kirby, två judar, under andra världskriget, och han skapades för den enda orsaken att stå upp för den lilla killen, de marginaliserade och förtryckta. Jag menar, herregud, första serietidningen de publicerade om honom har Captain America som sucker punchar Hitler i ansiktet på omslaget – och så kommer den här jävla Nick Spencer och säger att han är del av Hydra.

Om någon inte råkar veta, så är Hydra en fiktiv terroristgrupp som existerar i Marvels universum. Gruppen är hårt knuten med nazisten Red Skull, och är därmed igenkänd som en nynazistisk organisation i de nyaste avengersfilmerna. Alltså är de alla nazister. Vilket betyder att då Captain America säger Hail Hydra så säger han att han är nazist.

captain-america-1

Herregud, Steve Rogers skapades av judiska män för att vara en symbol för frihet och hopp och jämställdhet, han kom till världen för att vara en stöttepelare för människorna som under andra världskriget led under nazismens regim. Även om han bara var en fiktiv superhjälte så skapades han för att vara en symbol, precis som hakkorset – och det var en symbol som sade ganska mycket. Han skapades för att stå upp för det som är rätt och han skapades för att alltid stå upp för den lilla killen och jag är så arg. För att ni kan säga att det bara är temporärt och en chockfaktor som inte kommer hålla, att fansen överreagerar och gör det till en för stor grej, men för guds skull, det är inte mitt fel att Nick Spencer ställde sig och pissade på skaparna till min favorithjältes gravar. Det här går emot precis allting som Captain America skapades för och allt som han stod för, under fyrtiotalet men också under alla år sedan dess. Att göra honom till en nazist är som att säga att nazismen är propaganda för mänskliga rättigheter. Det fungerar inte så.

Continue Reading

52 films by women

Jag älskar kvinnor, jag älskar filmer, och framför allt älskar jag att vara feminist. Dessa är alla saker som leder till att internetprojektet 52 films by women är väldigt intressant, och jag tänkte därmed skriva upp mig på listan av deltagare. En film i veckan av kvinnlig skribent eller regissör känns som ett väldigt genomförbart mål, och när är inte bättre att börja än i provveckan?

Jag tänkte därmed att jag kanske skulle blogga om de bästa filmerna, om jag orkar. Vi får hoppas det. Försöker för tillfället utarbeta en lista att utgå ifrån. Men om ni tycker det låter intressant så rekommenderar jag verkligen att delta i projektet, eftersom det är helt gratis och man får kolla på film. Det är ju drömmen, eller hur?

tumblr_o1bb9sk8FI1qzsuffo1_1280

Continue Reading

go back to the top

Jag har ett par stressiga dagar bakom mig, och jag har inte ens gjort något intressant. Men i söndags såg jag till att falla bakåt i min datorstol, och därmed slå huvudet i min bokhylla. Mysigt, eller hur? En enorm bula senare har jag uppenbarligen fått hjärnan skakad, och jag visste inte att det fanns så många konsekvenser för ett litet slag till huvudet. Jag har haft konstant huvudvärk, illamående och svindel, vilket betyder att jag inte varit benägen att göra något alls sedan i söndags. Men, jag besökte en läkare som bara ville att jag skulle vila och chilla, vilket jag är rätt bra på, men sedan den underliggande stressen från att missa ännu fler skoldagar är inte hjälpsam. Dessutom tycker jag inte om att vara ”sjuk” om inte mamma är hemma för att ta hand om mig och se till att jag inte far in i koma då jag sover. Nåväl, kanske till nästa hjärnskakning. Som jag hoppas att aldrig tar plats för detta har bokstavligen varit det mest obehagliga jag någonsin varit med om

Men idag var första dagen jag kände mig riktigt normal, men tyvärr endast på värkmedicin vilket betyder att jag ändå stannat hemma för säkerhetsskull. Men till kvällen ville Nadia fira att hon blivit klar med sina exams, vilket såklart ska resultera i massor av (vegan)glass och en väldigt specifik chokladsås som stelnar på glassen. Otroligt. Vi tittade också på skräckfilmen The Boy, som tillsammans med As Above/So Below, är i stort sett den enda skräckfilmen som faktiskt slutat med mig i ett totalt skräcktillstånd. Vilket inte var perfekt för att gå och lägga sig direkt efter filmens slut, men vad kan man.

I mitt huvudonda tillstånd har jag inte kommit ihåg att fota mycket, vilket bara betyder att ni får se en vild och galen whatsappdiskussion.

Skärmbild (8)-vert

Continue Reading