We could have done anything but we just never quite knew it

img_6880

Idag blev det middag och bio med Nadia, vilket är trevligt men också rätt skönt för att jag hade orsak att ”glömma” att läsa dagens fyrtio sidor historia. Det var nästan som att bli frälst då jag tittade på boken och laptopen och tänkte, ”inte idag”.

Skolan kom till sitt slut klockan fyra efter studentexamensinformation där jag inte lärde mig något nytt, och redan vid femtiden skulle jag hämta Nadia hemifrån för att åka in till stan och se Captain Fantastic. Smått stressigt, var ju tvungen att sitta i telefonkö till Nordea i trettio minuter så det blev ju lite knapert med tid, men jag hann! Sen fick vi platser i Sweet Vasa, där det annars alltid är smockfullt, och sen hann vi ännu till bion! Allt blev en succé.

img_6890

Vi tog en sallad var och delade efterrätt för att ibland ska man väl få sig lite vardagslyx! Annars var det ganska trevligt att sätta pengar på sig själv en stund, hela den där treat-yo’-self-andan är jag ett stort fan av. Sen var det mindre trevligt att vara så mätt att vi nästan rullade till bion, men det är ju ett sorts privilegium det också, så vi bara tog det.

img_6892

Men ja, några ord om Captain Fantastic, kanske? Älskade den. Vet inte riktigt varför, den är rätt så konstig ändå, men jag fick en bra känsla av den. Medan jag inte skulle våga påstå att jag skulle vilja leva sådär mitt ute i skogen med bara de extremaste förnödenheterna utan någon som helst kontakt med omvärlden, så skulle jag vilja lära mig att inte vara så beroende av det här moderna samhällets överkonsumerade sätt. Jag är inte för stolt för att erkänna att jag verkligen tycker om min telefon och min laptop och att ha konstant tillgång till vad jag än skulle kunna behöva. Kanske jag skulle behöva lite ro. Åtminstone började jag fundera i större utsträckning på mina konsumtionssätt och varför jag känner att jag behöver allt det jag vill ha, och det enda jag kom fram till är att jag är ett i-landssvin och jag vet inte om jag kommer förändras, men jag är i alla fall medveten om hur problematiskt det är och överlag tror jag att jag kommer bättra mig lite då det kommer till mitt telefonberoende etc

Skulle nog rekommendera det! Alla behöver vi lite hipster-, indie-, konstigfilm i våra liv.

Continue Reading

I’m a hungry heart, I’m a loaded gun

Graduation day!

Inte min, men Nadias. Och inte ens idag, utan igår. Men i alla fall, jag hade lovat att verka fotograf, vilket var jätteroligt nästan bara av den orsaken att Nadias kamera är så otroligt mycket bättre än min skruttiga, fem år gamla Nikon. Det var lite andligt, faktiskt. Det var i vilket fall som helst en fin ceremoni, min vän var vacker och hon var dessutom valedictorian, vilket är ganska coolt ändå! Jag hade till och med klätt mig i klänning, men jag kände mig ändå lite underklädd då alla hade kostym och var riktigt uppklädda, så jag satte mig med min gamla klass längst bak och var det bäst klädda där.

Här kommer nu några bilder från the IB-graduation!

img_2715

img_2728

img_2748

img_2766

img_2786

img_2886

img_2910

Idag blev det då studentfest, dit kom jag inte lika uppklädd men jag kom i min bästa Monki-tröja, så jag var sannerligen inte sämst klädd. Fick mig en bit av den bästa chockladkakan i världen, och sen blev det lite selfies med Nadia. En obligatorisk USA-pose, och sen en totalt improviserad bild som bara blev jättebra (okej inte improviserad, men nog bra!)

Men ja, vad kan man säga? Proud of you, Naddy!

img_2986-horz

Continue Reading

I walked across an empty land, I knew the pathway like the back of my hand

Så, nu har den första skolveckan av mitt sista gymnasieår inletts, vilket är något skrämmande, men också väldigt spännande. Även om veckan inleddes i ett något väldigt ångestfyllt tillstånd, har jag nu lugnat ner mig och sett saker från andra perspektiv och därmed gett mig in i studentläsningen med huvudet före. Innan jag gjorde det, dock, så hade jag min sista jobbdag under sista sommarlovsveckans torsdag, och i lördagen innan skolstarten verkade jag som fyllechaufför till Jenni och hennes pojkvän. Under tiden jag väntade på att de skulle festa klart drog jag Anna i tröjärmen och körde iväg till Replot för att tillbringa tid med Ida-Maria på ett tak med en vattenflaska och rawchoklad. Det var mysigt, men också ett bra avslut på en sommar som inte riktigt har känts som en riktig sommar. Allt förändras ju då man blir äldre, julen känns inte som jul och födelsedagar är inte detsamma som då man var liten, och det här var den första sommaren jag upplevt i mitt, ändå relativt korta, liv som inte passat in med de andra. Men det är okej, jag visste att detta skulle hända och jag var ändå ganska redo.

Dessutom försökte jag färga håret blått, men det gick ju inte riktigt. Det blev mera lila-grått, vilket inte är ett direkt nederlag, men det är ju inte heller exakt vad jag gick in för? Nåväl, det blir antagligen en återgång till det rosa då mamma kommer hem på måndag!

ee1d2d22-6d70-45a4-a472-04da94cf56ad-tile

Men ja, skolan satte igång den femtonde, och det var en dag av poänglösa workshops och tråk, ingen substans, liksom. Men det var sannerligen trevligt att träffa alla vänner och lärarna igen, och det var roligt att få inleda året som ABI! Och hur klychigt det än låter så har jag väntat i nästan elva år på att få säga mitt första ”officiella” ”ABI ABI ABI hej, hej, hej”, och det fick jag idag, och det kändes som ett historiskt ögonblick. För mig, i alla fall.

Redan i tisdags tog jag dock håltimmen i akt, och började med att läsa historia, kurs 1. Jag fick inte alls läst något på sommaren, med tanke på sommarkurserna, jobbet och den konstant närvarande känslan av att inte. orka., men jag fick en god start och räknade dessutom ut att jag har 1293 sidor att läsa tills skrivningen den 30 september, vilket gör att om jag läser 40 sidor per dag räcker det mig ännu ca 30 dagar att bli klar, och om jag läser 50 sidor per dag blir det ca 24! Det lämnar antingen 12 eller 20 dagar innan skrivningen att börja repetera mina anteckningar, och det känns ändå rimligt! (Denna uträkning gjordes i torsdags, så det är inte exakt samma längre MEN de goda nyheterna är att jag är före schemat!)

Det visade sig att jag inte har några kurser kvar att läsa tillsammans med Lotta, vilket är otroligt skit på många nivåer, men en god sak är att vi hittade ett tillfälle att se – våra gemensamma håltimmar för att läsa till studenten. Det hjälper ganska mycket, eftersom historia är Lottas favoritämne och om jag behöver hjälp är hon ju där. Perfekt.

b2c8198d-241f-462c-b8f4-900059c5f48d-horz

1602409d-f243-4fcc-81ff-d7f7367f418d

Annat än det har jag inte att berätta, för tillfället står jag vid datorn och tittar på Gilmore Girls och ordnar upp i mitt Goodreads, och dricker en smoothie ur en Mason Jar-mugg som jag investerade hela två euro i igår på Clas Ohlson (tog till och med två stycken, tygla mig). Jag har läst 100 sidor historia idag, vilket betyder att jag är ganska mör – men jag har kvar att anteckna sidorna jag läst så jag är bara halvvägs igenom dagens jobb. Nåväl, allt annat som jag trott aldrig ska ta slut, har tagit slut, vilket betyder att jag kommer överleva det här också.

DSC_0677

Continue Reading

I know sometimes we’ll be afraid

Jag har jobbat nästan varje dag sedan jag kom hem från Stockholm, så det har inte hänt något speciellt att blogga om. Men jag har tillbringat tid med Anna, och jag har jobbat lite med historiaessän jag fortfarande har på hälft. Som tur är det den sista. Jag såg också Suicide Squad i fredags, på premiärkvällen! Den kanske skulle förtjäna ett eget blogginlägg, men just nu säger jag bara att den verkligen levde upp till mina förväntningar och var så bra att jag nästan skulle våga påstå att Jared Letos Joker var precis lika bra som Heath Ledgers.

I alla fall, idag vaknade jag precis vid 12:00, vilket gav mig extrem ångest eftersom jag hatar att sova bort halva dagen. Så, jag steg upp och började direkt städa genom mina skåp och lådor för att flytta grejer till min pappa. Det är meningen att stället jag bor i nu ska säljas, så att mamma får pengar till att kunna få ett lån i Sverige, för att kunna köpa en egen lägenhet där, vilket betyder att jag antingen blir hemlös — eller så flyttar jag till min far. Ett enkelt val. Men i äkta förberedande stil har jag städat och börjat ta ner bilderna från väggen inför fotograferingen av lägenheten som sker om någon vecka. Detta betyder också att de självlysande stjärnorna jag haft på garderobsdörrarna måste ner, vilket är synd för dom lade jag faktiskt upp i stjärnbilder, så allt mitt hårda arbete går till spillo. Med det gör inget, jag får sätta upp den igenom om ett tag.

DSC_0615

DSC_0620

Annat än det har jag för bort skräp och målat tidningshållare, och nu på eftermiddagen har Nadia varit hos mig och lagat pizza och blondies med nutella i, båda som blev helt fantastiskt goda att jag inte kommer kunna återhämta mig på ca ett år. Medan vi ätit har vi kollat 10 Cloverfield Lane, som är liksom, helt okej. En thriller som visade sig vara något annat än jag väntat mig.

DSC_0628

DSC_0631

DSC_0633

DSC_0643

DSC_0649

DSC_0652

DSC_0657

DSC_0660

DSC_0663

Continue Reading