I was out of touch, but it wasn’t because I didn’t know enough

Älskar listor, här är en från Élins blogg.

Vad skulle du aldrig…

Äta? hajfenssoppa
Dricka? tre tequilashots efter varandra
Skoja om? kvinnohat
Ha på kroppen? en swastika
Vilja uppleva? självmord i min vänskapskrets
Kunna arbeta med? barn
Säga nej till? en välskriven finlandssvensk sång
Googla? donald trump shirtless
Göra offentligt? ha bedhead
Blogga om? sexlivet

Vad hittar man alltid/ofta…

På ditt skrivbord? min telefon
Under din säng? förvaringslådor
I din jackficka? en kekkonen-tändare och nycklar
Bakom din kylskåpsdörr? sojasås
Vid sidan av ditt handfat? tandkräm
Högst upp i din bokhylla? värmeljus
Längst ner i din tvättkorg? underkläder
Framför näsan på dig? pormaskar
I dina tankar? vardagsstress

Continue Reading

Peace for one night, cease fire

dsc00477

dsc00481

dsc00493

Jag ÄLSKAR vintern, speciellt snön och kylan. Därför försöker jag njuta snön av den innan den tappar sin lyster och/eller smälter bort. Jag tror det är något av en opopulär åsikt, men det gör mig inget för jag trivs otroligt med att se på då snön faller. Även om det, som idag, är total snöstorm och skymmer sikten. Det här provade vi verkligen på med min bror och hans flickvän idag, då vi körde ut till Petsmo för att fira min kusins 13-årsdag. Vi kunde inte se tio meter framför oss, vilket var lite skrämmande, och jag var för första gången någonsin glad över att de inte var jag som körde.

Vi tillbringade i alla fall några timmar ute på morbrors villa för att dricka kaffe för att fira Patrick. Det känns otroligt konstigt att min lilla kusin blir tonåring om några dagar. Att han ens är i högstadiet känns för galet för att vara sant enligt mig, men såklart går ju tiden framåt och utveckling är bra. Men ändå. Han föddes ju i förrgår.

img_8412

Continue Reading

You just close your eyes, boy you dream of home

Ytterliga bevis på att jag inte har någon blekaste aning om vad jag håller på med i mitt liv. Försökte laga grönkålschips, men det blev inte riktigt någon enorm succé. Jag kollade några recept, men dom sade alla olika saker så jag tänkte att, liksom, jag är ju världsvan.

Jag är inte rädd at våga mig ut i det okända.

Jag är våghalsig.

Det må väl så vara, men det betyder tydligen inte att jag klarar av att göra den enklaste av saker, grönkålschips är ju beryktat enkla att laga. Jag behövde tre försök för att de skulle vara typ okej, och det är rätt pinsamt ändå. Som tur är de hälsosamma, okrispiga eller inte.

dsc00449

dsc00471

Nåväl, det var dagens nederlag. Spännande nog lade jag över en timme och tre försök på mina grönkålschips, men på själva middagen blev det sojanuggets som inte varit tillräckligt länge i ugnen och överkokt pasta. Och ketchup. Det är en sådan dag jag har haft.

Annat än det har jag läst på prov och sökt omkring på internet om hemlagade julklappar, så det är också på gång.

Continue Reading

I remember long ago another starry night like this

Det är fem dagar sedan jag kom hem från London, och jag har fortfarande inte bloggat om vad jag gjorde där. Skam. Men i mitt försvar har jag hållit på med olika skolrelaterade saker här hemma, vilket har kommit i vägen för bloggandet. Och så är jag väl lite lat också, men det är ett annat problem. Men, jag skriver nu istället ett långt inlägg för alla dagar jag var där, istället för skilda inlägg, eftersom jag inte i har så många bilder att använda mig av i slutändan!

Torsdag (17.11):

dsc00312

dsc00314

dsc00315

dsc00317

Jag landade vid Heathrow flygplats vid ettiden, och jag kom förhållandevis snabbt igenom alla passkontroller och allt väskväntande, och hela vägen från flyget till ankomsthallen var jag i kontakt med Nadia. Det visade sig att jag hade gratis data i Europa tack vare en uppgradering med mitt telefonbolag, vilket var till enorm hjälp under hela resan, så shoutout till Sonera för det. I alla fall, det var underbart att se Nadia igen! Det kändes lite overkligt också, eftersom att jag under de senaste två månaderna inte kunnat sms:a henne när jag haft lust att se en skräckfilm med henne eller något liknande, och att nu stå bredvid henne och kunna prata utan en internetuppkoppling var ganska coolt. Men då igen är ju jag en sentimental jävel.

Vi fyllde på ett Oyster card åt mig och sen satte vi oss på tunnelbanan för att ta oss till Victoria station tillsammans. Vi blev en ganska lång stund på tåget, men Nadia hade med sig lite vindruvor och annat vi kunde småäta, det var ju ändå lunch liksom. Väl i hemma i hennes studierum packade jag upp allt jag fyllt min väska med åt henne, vilket var mycket då jag for hemifrån, men då jag skulle packa upp verkade det som mindre än jag föreställt mig? Men hon verkade nöjd i alla fall. Det blev en lång pratstund på hennes säng då vi skvallrade lite, hon berättade om de som bodde på hennes våning, och sedan blev det en glamorös middag av ris, broccoli, bönor och otroligt gott vitlöksbröd!

Efteråt gick vi iväg för att besöka några second hand-bokhandlar som var en bit bort, och jag fick se mig omkring i området lite.

dsc00318

dsc00319

dsc00327

dsc00330

dsc00335

dsc00336

dsc00338

(åh Harry potter and the Cursed Child, ville nästan gråta då jag såg det. So close but still so far.)

Fredag (18.11):

dsc00343

Det blev inte en lika tidig uppstigning på fredag som på torsdag, men det kändes ändå ganska tidigt. Jag är dålig på att resa, jag är så trött hela tiden de första dagarna att jag inte kan njuta av något, men allt löser sig till slut. Nadia hade föreläsningar på eftermiddagen, så jag var tvungen att våga mig ut på stan ensam. Det gick förvånansvärt bra, faktiskt, tack vare mitt internet kunde jag ha den trevliga killen som Google Maps har inspelad att berätta vägen för mig då jag gick från Victoria Station till Oxford Street. Han tog mig dessutom på en mycket turistig väg, och jag fick se många fina saker.

dsc00352

dsc00356

img_8293

Jag kände mig väldigt zen och väldigt nöjd med livet medan jag gick, men sekunden jag kom in på Primark föll all positivitet bort och jag trängdes där inne med alla andra turister. Ganska snabbt tröttnade jag, provade några plagg, och köpte lite extragrejer, som en ny kaffekopp och några nya julgranskulor. Vi hade lite internetproblem med Nadia, så det blev krångligt att få kontakt med varandra och bestämma var vi skulle träffas, men till slut fick jag meddelandet som sade att hon var på en sushirestaurang en kilometer bort, och jag hade inget annat val än att trängas med alla andra på Oxford Street för att ta mig dit. Det räckte en stund, och jag var heltrött då jag kom fram till slut, men allt dåligt med turisterna glömde bort då det fanns sushi på rullband.

dsc00360

dsc00364

Vi satt där ganska länge och åt sushi och moshi och drack matcha, sedan gick vi till Soho för att se en Harry Potter-utställning, som var mycket häftig, men också hjärtkrossande eftersom jag inte hade råd med något. Allt var en av tusen exemplar, eller en av femhundra exemplar, så det var inte riktigt i min prisklass. Men fint var det, och jag är ju alltid redo att se på Harry Potter-relaterade saker.

dsc00368

dsc00372

dsc00374

dsc00375

dsc00376

dsc00377

dsc00379

Så småningom gick vi mot tunnelbanan för att fara tillbaka hem, där vi lade oss ner och vilade en lång, lång stund. Sen såg vi en film, The Invitation, som för övrigt var jättebra, medan vi drack lite alkoholhaltigt och förberedde oss på att fara på en nittiotalsfest i Camden! Festen var vid ett ställe som hette the Electric Ballroom, och det var fullt, alltså alldeles fullt, med studeranden som dansade till N*SYNC, Backstreet Boys, the FRIENDS theme och allt möjligt. Stämningen var på topp. Tyvärr kände vi inte igen så värst många låtar, och vid tvåtiden var vi för trötta för att totalt njuta av det längre, så vi tunnelbanade hemåt igen.

img_8299

img_8301

Lördag (19.11):

dsc00382

Lördag blev mer av en shoppingdag, utan värst många bilder. Vi gick på en lång promenad efter att ha ätit en god frukost på Pret a Manger, där jag drack en av de godaste kopparna kaffe jag någonsin låtit i min kropp, en mint mocha-latte. Herregud. Jag tror jag drömde om den sen på natten, det var underbart.

Nåväl, vi gick i någon timme mot butiker vi skulle besöka. Waterstone’s, där jag köpte massor av böcker, Forbidden Planet och Primark för att handla lite julklappar, och en köksbutik för att söka en väldigt specifik julklapp. Sedan for vi in på Chipotle för att äta middag, där det blev lite problem med chips som jag inte fick, men allt löste sig och vi gick mätta därifrån.

Kvällens program var att fara och se Fantastic Beasts and Where to Find Them, men filmen spelade förhållandevis sent så vi hann hem för att lämna av våra inköp och ladda telefonerna en god timme innan vi skulle mot Odeon. Två av Nadia’s vänner kom med oss, och de var otroligt trevliga människor och vi hade en fin stund tillsammans, och jag absolut ÄLSKADE filmen. Den var så bra, och medan jag sannerligen inte är någon som är objektiv då det kommer till Harry Potter, så var jag så lycklig efter att ha sett den. Jag har verkligen saknat att ha Harry Potter i mitt liv så här aktivt, och att nu få vänta på fler filmer och ha konkreta HP-relaterade saker att se framemot, alltså jag orkar inte. Livet är vackert.

img_8319

Söndag (20.11):

Sovmorgon igen, men ändå inte en oproduktiv dag! Vi steg upp, åt frukost och sedan for vi iväg mot Naturhistoriska museet. Bevikelsen var stor eftersom kön in var otroligt lång och inget vi var redo att stå i i flera timmar för att komma in, men åtminstone fick vi se en skridskobana på vägen dit.

dsc00383

Men, vi är inte såna som hänger upp sig på småsaker, vi gick bara till museet bredvid, nämligen det vetenskapliga museet, och gick omkring där en stund.

dsc00389

dsc00395

Men vi tillbringade inte många timmar där – knappt en hel timme eftersom alla IMAX-filmer de hade på gång där spelades så sällan att vi inte orkade vänta – innan vi bestämde oss för att köra på konstlinjen istället och drog iväg till the Tate Britain, där de hade brittisk konst från 1500-talet och framåt på display. Jag tycker inte jättemycket om äldre konst i form av oljemålningar och så vidare, men nog kan jag njuta av dem en stund. Jag var bara lycklig att i slutet av utställningen hade de massor av samtida konst, vilket verkligen är min kopp te.

dsc00400

dsc00401

dsc00406

dsc00407

dsc00408

dsc00411

dsc00413

dsc00414

dsc00415

dsc00418

dsc00422

dsc00427

dsc00431

dsc00433

dsc00438

dsc00440

dsc00441

dsc00436

Konstbomb där, men det fanns mycket vacker konst där och jag kunde inte riktigt hejda mig.

Efter museet var våra fötter ganska möra, och vi var överlag väldigt trötta och redo för mat och lugn, så vi gick hemåt. Vi vilade, åt hemlagad middag, pratade mycket och skrattade massor, och lite senare, tidigare än alla andra kvällar, lade vi oss för att sova. Det kändes lite sorgligt, eftersom det var sista kvällen, men vi hade ju ändå hunnit med mycket de dagar jag varit där, och jag ville inte hänga upp mig på att jag skulle hem snart. Men det blev nu bra ändå.

På måndagen hände inte mycket mer än att vi åt frukost, och sedan for vi iväg mot Paddingtonstationen, eftersom jag köpt biljett till Heathrow Express så det skulle bli lite mindre stress, och så att Nadia inte skulle behöva komma hela vägen till flygplatsen igen. Det är ju inte precis ett tunnelbanestopp dit. Men hon följde mig till tåget till Heathrow, och det var melankoliskt och jobbigt att säga hejdå, men efter en lång kram och lite gråt i halsen sade vi hejdå, och inte är det ju jättelänge tills vi ses nästa gång, om man har lite perspektiv på saken. Och resan hade ju varit 10/10, A+, allt bra. Vår tid tillsammans blir väl nu bara bättre, eftersom vi inte ses lika ofta? Det verkar så, åtminstone från den här ena grejen. (Love u.)

Jag kom hem riktigt väl, även om flyget från Stockholm till Vasa blivit försenat två timmar gjorde det inget, eftersom jag hann med en smörgås och en pepparkakslatte på Starbucks, och vem råkar sitta bredvid mig på flyget hem om inte min kompis Alexander? Alldeles galet, han kom hem från Washington DC samtidigt, och vi råkade sitta på rad 12 båda två, det var alldeles vrickat men jättetrevligt, vi fick en god pratstund tillsammans och det var ett överraskande och trevligt slut på min resa!

img_8337

Continue Reading

I guess it all makes sense in the end

Nu är jag på väg till London! Har relativt lång väntetid på Arlanda, sitter därför och ockuperar den bästa fåtöljen på flygplatsens Starbucks i hopp om att ingen kommer märka att min stora kaffe i stort sett är slut och att jag bara sitter här för att jag inte orkar gå någon annanstans. Jag skulle ha skuldkänslor, men stället är inte ens halvfullt och det finns åtminstone trettio lediga platser, så jag tänker sitta här till jag får tråkigt. Eller blir kissnödig.

Tog såklart det tidigaste morgonflyget från Vasa, det är helt uppenbart det bästa flyget att ta. Dessutom var det inte värst jobbigt, jag sov nästan åtta timmar i natt även om jag vaknade 3:45, lider därför inte precis av sömnbrist just nu. Speciellt efter min stora starbuckslatte kommer jag inte behöva vila tills jag får lägga mig ner, vilket inte är i min snara framtid. Men ja, någon kanske undrar varför det tidiga Stockholmsflyget är det bästa, och den frågan tänker jag svara på nu: hela dagen är framför en efter att man landat, och ingen annan är på flyget. Satt bokstavligen ensam på hela rad 16, vilket är en sorts lyx man inte får på eftermiddagen. Och jag föredrar verkligen att komma någonstans tidigt på morgonen istället för sent på kvällen.

dsc00306

dsc00307

dsc00308

Smygfotade såklart i planet, försökte göra det så försiktigt som möjligt, och fick inte skäll från någon heller så klarade mig den här gången.

Har inte massor att göra medan jag väntar, har städat i min Googlekalender och sett på några YouTubevideor medan jag lyssnat på ABBA, det har varit stillsamt och trevligt. Har dessutom skrivit en liten lista på julklappar åt mina vänner jag ska leta efter i London, och så har jag jobbat lite med min Goodreads (vilket betyder att jag bara markerat flera böcker jag vill läsa, suck).

Och så har jag njutit av Starbucks julkoppar som äntligen är i användning, medan jag ätit en Halloumismörgås och tänkt på Gilmore Girls. Livet går bra just nu.

(Sista bilden är inte bra, men jag hade någon bredvid mig då jag tog den och jag vågade inte ställa om allting för att få en bättre bild. Skam.)

dsc00310

Kom dessutom på att jag redan har en London 2016-kategori, så nu får jag fylla på den lite med nya upplevelser! Spännande. Och nu låter jag som årets i-landssvin, vilket är ganska sant. Men jag vill ju bara hälsa på en av mina bästisar :(

Continue Reading