wine slushies

igår gjorde jag många saker som var roliga, men innan jag går djupare in på dem ska jag berätta om något som har förändrat mitt liv, nämligen vinslushies. Jag är ju inte precis ett enormt fan av vin, jag kanske inte har druckit tillräckligt av det än? men i vilket fall som helst googlade jag omkring för att hitta lite somriga drinkar att testa, och så hittade jag vinslushies. Att få i mig vin genom att förvandla det till det barnsligaste som finns? Perfekt. Jag hade en extra flaska rosévin från Paris och lite bär, och jag tänkte yolo.

Allt som behövs är då en mixer, en vinflaska och ca 1 cup med bär, och det är ungefär 227 gram. Eller på måfå, I’m not the boss of you.

DSC_0020

Sen kommer det roliga, att bara blanda allt och mixa tills det blir till en puréliknande substans. Häll purén i en sil för att separera vätskan från bärresterna och häll sedan den rena vätskan i en pajform.

DSC_0054

DSC_0073

DSC_0077

DSC_0081

DSC_0082

DSC_0084

sen är det bara att sätta pajformen i frysen (vilket är svårare än det verkar). med ungefär en halvtimmens mellanrum ska man kolla den och röra om i formen med en gaffel tills det blir till slushiekonsistens. här finns det inga exakta regler, men tre gånger verkade ganska passligt. men eftersom alkohol inte fryser lika lätt som andra drycker är det inte direkt något att oroa sig över – vi for iväg på nattsim som räckte två och en halvtimme då det inte blev omrört en enda gång men det blev ändå riktigt bra.

Då det är klart är det bara att ta fram formen, skrapa upp allt ordentligt från kanterna och sedan fördela det i glas! det ar riktigt gott, och jag kan definitivt tänka mig att det är underbart att ha då det är skitvarmt och man vill ha något kallt men också vara vuxen.

DSC_0088

DSC_0124

DSC_0131

You may also like

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *