Finlandssvenska läsutmaningen 2017

Har det funnits någon läsutmaning innan 2017, har jag missat något? I alla fall tänker jag gå hand i hand med Yle Kultur hela året och läsa en bok i månaden baserad på deras krav. Jag älskar att ha något som vägleder mig i vad jag ska läsa, det motiverar förvånansvärt mycket, väldigt oväntat, men jag är ju inget om inte en följare. Dessutom drar det in mig i oväntade genren och tvingar mig att läsa böcker jag inte läst än. Till exempel denna månad, då jag bestämde mig för att äntligen läsa Fear and Loathing in Las Vegas, som jag haft stående i min bokhylla sedan ca 2014. Jag är inte säker på varför jag inte läst den än, men jag har för mig att det har mycket att göra med att jag inte tyckte om The Rum Diary, som jag läste för några år sedan. Men alla förtjänar väl en andra chans, här är nu din, Hunter S. Thompson. Detta val var inte alls baserat på faktumet att det var min enda gula bok, nej nej.

typ gul? kommer jag undan med det? #fisvläsutmaningen2017 @ylekultur

A video posted by kajsa viitamäki ♀ (@kajsavi) on

Hela utmaningen kommer nu här under, tillsammans med böcker jag funderat att läsa i samband med månadernas teman!

Januari: En gul bok – Fear and Loathing in Las Vegas av Hunter S. Thompson
Februari: Något som gör dig upphetsad – The Psychology of Harry Potter av Neil Mulholland (jag är så lustig)
Mars: En levande nobelpristagare – Sula av Toni Morrison
April: En inhemsk klassiker med bokstaven A i titeln eller i författarens namn – Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen och/eller Okänd Soldat av Väinö Linna
Maj: Poesi tryckt efter år 2002 – The Princess Saves Herself in this one av Amanda Lovelace och/eller The Anatomy of Being av Shinji Moon
Juni: En fantasybok som inte verkar innehålla några drakar – INGEN ANING ÄN
Juli: En rysk klassiker på minst 500 sidor – Anna Karenina eller War and Peace av Leo Tolstoy
Augusti: En bok som du inte vill att andra ska se dig läsa – Fangirl av Rainbow Rowell
September: En bok från ett antikvariat – Farväl till Vapen av Ernest Hemingway
Oktober: En deckare skriven av en kvinna om du är man, eller skriven av en man om du är kvinna – Misery av Stephen King
November: En bok där författaren har hatt på porträttfotot – INGEN ANING ÄN
December: En bok som en vän rekommenderar – INGEN ANING ÄN

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *