Impulsköpscentrum

Idag har livet rensats. Jag hade som ett litet inofficiellt nyårslöfte att jag skulle sluta köpa saker bara för att köpa, och om något har varit ett problem i detta nittonåriga liv så har det varit att köpa kläder i onödan. I garderoben finns det plagg som har dragits från tre olika bostäder, kläder som startade i detta hus och är tillbaka nu efter tre år, gått cirkeln runt och ändå har jag inte klätt mig i dem oftare – så, idag bestämde jag mig för att argt och bestämt gå igenom hela min garderob och äntligen göra mig av med allt jag inte längre får glädje av, för att efteråt donera allt lämpligt till människor som behöver mina impulsköp mer än jag. Nu när jag läser det här ser jag att det låter väldigt Marie Kondo och att självhjälpsböckerna ropar mitt namn på grund av plagiat, men ta det som ni vill.

Främst bestämde jag mig för två kriterier. Om jag inte haft på mig plagget på åtminstone ett år, och det inte är ett tidlöst plagg som kan ha en framtid i min garderob får det kola vippen. Det fanns bara en kategori kläder som fick stanna, även om de uppfyllde tidigarenämnda kriterier: nämligen nostalgiska plagg. Till exempel har jag inte haft på mig min Wicked-tröja sedan jag gick i åttan, men jag tänker för guds skull inte göra mig av med den, mamma köpte ju den åt mig då vi var och såg musikalen på Broadway. Den får stanna i sin hög, tillsammans med alla mina superhjältetröjor, som jag vill ha för att minnas den forna tiden av total hängivelse till Marvel (som visserligen fortfarande pågår, men jag försöker klä mig bättre). Men utöver det var jag ganska skoningslös, och fick till slut ihopsamlat två stora, svarta påsar med kläder som ska doneras, och åter en påse full med söndriga plagg och underkläder. Jag har sannerligen inte gjort mer än det idag, men det räckte två timmar och jag tänker nu belöna mig själv med några avsnitt av The Good Wife.

DSC00865

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *