Skrämmande tatueringsfeber

Jag tänkte skriva lite om tatueringar, vilket jag inte egentligen gjort så värst ingående även om jag själv har tatueringar och dessutom just har utökat mina armblommor. Jag lägger kanske upp någon bild av det så småningom, nu tänkte jag dock berätta lite om vad jag funderat för framtiden (läs, inkommande år, inga hastiga beslut här inte). Som en liten parentes så har jag tagit (nästan) alla bilder från google och pinterest och har inget personlig band till dem annat än att jag tycker de är fina!

Vi kan börja med det som är närmast mitt hjärta, nämligen feminism och att provocera och där har jag mången idé, framför allt mindre tatueringar som skulle komma lite mer i skymundan, t.ex. som dessa:

efc4dd7caa63e1551c500d93c1ef3ae6-horz

Jag är mycket fäst vid tanken att ta mig en klassisk venussymbol med tunna linjer, det skulle kanske vara det klaraste sättet att få fram budskapet, och det är inte svårt att få såna tatueringar fina. Jag skulle lätt kunna para ihop den med min HP-tatuering och få en fin liten betydelsefull handled, men det känns inte heller som det mest optimala valet av några orsaker. Det är en ytterst populär tatuering, många har den, vilket inte är ett problem, men det är ju nog roligt att ha något mer unikt, det kommer jag inte ifrån. Sen har ju min goda vän Lotta redan en väldigt vacker venussymbol på sin arm, och även om jag är fullständigt säker på att hon inte skulle ha något emot att jag skaffar en likadan, så vill jag satsa på något mer intrikat. Med det sagt så kommer jag garanterat att skaffa mig en venussymbol vid något tillfälle i mitt liv, så det här känns mest som tomma ord. I alla fall, två tankar jag haft väldigt länge som stannat med mig över ett år nu är något i stil med första och andra bilden i collaget ovan, eftersom jag får en betydande känsla av samhörighet då jag ser såna. Det är svårt att förklara, men de är väldigt framstående feministiska symboler för mig, tillsammans med dessa:

a1a426490016b709ea9acee0d91ccf6f-horz

En brinnande BH. Det är egentligen det önskemålet jag har haft längst (snart två år har jag haft tanken), men jag är inte helt säker var på min kropp jag skulle vilja ha den. De tatueringarna som jag sett med det här ämnet har dock alla varit mycket fina, och det är garanterat något som (förhoppningsvis) kommer ta en evig vila på mig, någon dag. Det är också en bild som skulel vara enkel att kustomisera och göra till min egen, medan den också skulle hänvisa till feminismens historia (likt en klädhängstatuering, vilket också är något jag funderat kring) och hur långt vi har kommit i kampen – men den skulle också fungera som en påminnelse om den långa vägen vi har framför oss.

Sen en ganska ny idé, som fortfarande utarbetas av mina hjärntroll, är en X-files-inspirerad tatuering. Nu finns det säkert någons om flämtar till, vilket jag kan förstå MEN i mitt försvar kan en gå tillbaka i min blogg ända till 2013 och hitta texter om The X-files, och jag äger hela serien på DVD, som jag köpt s j ä l v (till stor del), jag tvingade Anna att se Fight the Future så många gånger att jag knappt förstår hur hon orkade med mig i högstadiet, och halva sjuan och åttan steg jag upp EN TIMME tidigare varje vardagsmorgon för att titta det inspelade avsnittet som kommit på TV4 under natten. Det är något som ligger mig mycket nära hjärtat, och därför känns inte det här som en dålig idé. Dessutom är jag väldigt intresserad av rymden och science-fiction och utomjordingar och dylikt, vilket gör att tatueringen inte ens skulle behöva vara en direkt X-files-inriktad grej, den skulle också kunna stå på sina egna ben. Men ja, det är såklart öppet än, men jag hade tänkt mig något i den här stilen:

61d3ae2667fc071b95c0bf49b1c34b90-horz

Dessutom fick jag en snapchat av Christa för några dagar sedan som verkligen talade till mig, och jag tyckte inte bara om den för motivet, men också för min väns lustiga kommentar på den:

IMG_9137

Jag tänker mig dock något motiv som skulle vara avgränsat inom en ram, likt de ovan, men åtminstone ett UFO, och kanske en textrad.

Men ja, här är mina tankar för tillfället! Som allt har många av mina idéer förändrats med tiden, men dessa är de som jag känt starkast för och som jag förhoppningsvis kommer ta modet och skaffa någon dag.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *