Batatfranskisar tredje dagen i rad, no big deal

IMG_9288

Denna lördagskväll tillbringades med min fina kusin som ville ha filmkväll, och vem är jag att säga nej? Eller ja, jag skulle antagligen sagt nej om det vore så att jag har ett ordentligt socialt liv, men eftersom jag tillbringat dagen med att städa huset och tänka på att läsa till studenten var jag helt utmattad och ganska redo att bara chilla lite.

Vi for iväg och hyrde första och andra X men-filmerna och lagade middag i form av batatfranskisar (som jag ätit så mycket av den här veckan, det är antagligen min nya favoritmat, det är nästan för mycket för mig och jag har nu märkt att jag har konstigt starka och känslosamma band till potatis) och Anammas grönsaksbullar (som jag också ätit OTROLIGT mycket av under den här veckan), och även om allt från bullarna till gräddfilssåsen på sidan om var veganska så fick hela middagen 9,5/10 av kusinen, jag är väldigt nöjd. Dessutom hade vi många produktiva diskussioner om allt möjligt, det är riktigt roligt att han äntligen är i den åldern då man kan umgås lite mer ordentligt.

IMG_9282 Vi bakade också brownies av svarta bönor, som också fick goda betyg och jag tänkte att jag skulle sätta in receptet här så att alla kan prova på! Det är från Minimalist Baker som för övrigt har massor av enkla, snabba, veganska recept! Tipstips.

Veganska och glutenfria brownies

1. 425g svarta bönor, sköljda och avrunna
2. 2 stora linfrösägg (eller chiafrösägg); ca 2 msk linfrön/chiafrön + 6 msk vatten (den kan lönas att köra fröna genom en kaffekvarn eller liknande för att mala dem ordentligt)
3. 3 msk smält kokosolja
4. ca 5 msk kakaopulver
5. 1/4 tsk salt
6. 1 msk vaniljsocker
7. 1 dl socker
8. 1 1/2 tsk bakpulver
Valfria toppings: nötter eller chokladbitar

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform med 12 muffinsformar. Skölj bönorna och låt dem rinna av en stund. Mal fröna, och blanda dem med vattnet i en matberedare, pulsera några gånger och låt det vila någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna utom nötterna eller chokladen som eventuellt ska användas till topping, och sätt igång matberedaren. Smeten borde vara rätt jämn och slät, verkar det för tjockt är det bara att tillsätta en tsk med vatten tills det ser bra ut, men smeten borde inte vara rinnande. Fördela smeten jämnt i formarna och tillsätt nötterna eller chokladen om så önskas. Grädda i ugnen 20-26 minuter eller tills topparna är torra, ta bort formen ur ugnen och låt den svalna i en halvtimme. Browniesarna håller några dagar i kylskåpet i en lufttät container.

S Å G O T T

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *